VIDEO: Traģiskā ugunsgrēkā nelegālā hostelī Rīgā iet bojā astoņi cilvēki

Kadrs no video

Traģiskā ugunsgrēkā Rīgā, Merķeļa ielā, gājuši bojā astoņi cilvēki. Policija jau noskaidrojusi, ka hostelis darbojies nelikumīgi.

Rīgā degušais hostelis darbojās nelikumīgi; iepriekš nonāca policijas redzeslokā.

Ugunsdzēsējiem bija grūtības iekļūt konkrētajā ēkas stāvā, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, jo tur bija dzelzs durvis ar kodu atslēgu, saistībā ar ugunsgrēku Merķeļa ielā 8 žurnālistiem pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Grīnbergs.

Divi no šī rīta ugunsgrēkā cietušajiem ar apdegumiem nogādāti apdegumu centrā, bet četri, kas bija saindējušies ar dūmiem un apreibinošām vielām, nogādāti stacionārā “Gaiļezers”. Pacientu stāvoklis ir vidēji smags, žurnālistiem pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests direktore Liene Cipule.

Šīs nakts ugunsgrēks Merķeļa ielā, kur dega hostelis, bija redzams arī tiešraides kamerās.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku hostelī, kur gājuši bojā astoņi cilvēki. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Izsaukums uz Merķeļa ielu, kur dega sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts, saņemts neilgi pirms plkst. 5.00. Ap plkst. 08.00 ugunsgrēks tika lokalizēts. Degšanas platība – 250 kvadrātmetri. Dzēšanas darbos iesaistīti vairāk nekā pussimts ugunsdzēsēju.

Pievienot komentāru